Foto Svētdien gaiss sasils līdz +25 grādiem. Tik silts nav bijis kopš augusta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saulaina diena Rīgā
Saulaina diena Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +22..+25 grādiem, daļā piekrastes tā nepārsniegs +18..+21 grādu, prognozē sinoptiķi. Līdz ar to Mātes dienā gaidāms siltākais laiks kopš pagājušā gada augusta.

Svētdien plkst.5 gaisa temperatūra Latvijā bija no +1,9 grādiem Zosēnos un +2,2 grādiem Mērsragā līdz +12,7 grādiem Rucavā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Rīgā skaidrs laiks, gaisa temperatūra saullēktā bija +5 grādi lidostā un +10..+11 grādi pilsētas centrā un Daugavgrīvā.

Svētdien dienā visā Latvijā spīdēs saule, vietām valsts austrumos un Dienvidkurzemes novadā iespējams īslaicīgs lietus. Vējš pārsvarā būs lēns.

Rīgā gaidāmas skaidras debesis, pūtīs lēns līdz mērens ziemelis, tā ietekmē maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +19 grādiem pilsētas ziemeļos līdz +24 grādiem dienvidos.

Laikapstākļus Latvijā nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1026-1028 hektopaskāli jūras līmenī.

Sausuma dēļ vietām ir pasliktināta gaisa kvalitāte, mežos pieaug ugunsbīstamība.

Dienas vidū gaidāms vidēji augsts ultravioletais starojums. Bez aizsargkrēma vēlams sauļoties tikai no rīta vai pievakarē. Lai izvairītos no apdegumiem, kas ir galvenais riska faktors ādas ļaundabīgo audzēju attīstībā, uzsākot sauļošanās sezonu, sākumā saulē drīkst atrasties tikai pavisam neilgu laiku, vēlāk sauļošanās ilgumu var palielināt.

Foto: Košais pavasara ziedu festivāls Pakrojas muižā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu