Foto ⟩ Nākamnedēļ kļūs vēsāks un brīžiem līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete ar lietussargu.
Sieviete ar lietussargu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamnedēļ pēc siltas pirmdienas gaidāms lietus un gaiss kļūs vēsāks, prognozē sinoptiķi.

Nedēļas sākumā Latvijai pietuvosies ciklons no dienvidiem, kas atnesīs lietaināku laiku, vietām iespējams arī pērkona negaiss un stiprākas vēja brāzmas, tomēr nedēļas nogalē tā ietekme mazināsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Pirmdien un nedēļas izskaņā gaiss iesils vidēji līdz +20, +25 grādiem, savukārt nedēļas vidū būs būtiski vēsāks un dienās termometra stabiņš turēsies ap +12, +17 grādiem.

Pirmdien mākoņi daļēji aizklās debesis, galvenokārt vakarpusē vietām īslaicīgi līs, iespējamas lietusgāzes ar stiprām vēja brāzmām.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +22, +26 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks laiks saglabāsies Rīgas līča Kurzemes piekrastē.

Otrdien naktī un no rīta visu valsti, sākot no dienvidrietumiem, šķērsos lietus mākoņi, daudzviet līs arī dienā, turklāt vietām iespējamas pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra vairs nav gaidāma augstāka par +14, +19 grādiem.

Nedēļas vidū lietus tiek prognozēts valsts centrālajā un austrumu daļā.

Gaisa temperatūra pārsvarā saglabāsies zem +20 grādiem. Naktīs vietām Latvijā, skaidrojoties debesīm, termometra stabiņš var noslīdēt līdz +1, +3 grādiem, iespējamas salnas zāles augstumā.

Trešdien piekrastes rajonos dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs ātrumu 15-17 metri sekundē.

Nedēļas nogalē, atkal paaugstinoties atmosfēras spiedienam, pakāpeniski atgriezīsies vasarīgie laika apstākļi - saulains un sauss laiks.

Lai gan nakts uz piektdienu būs visvēsākā, vietām gaisam atdziestot līdz +1, dienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +20 atzīmei vai pat vēl augstāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu