Pirmdiena būs siltākā darba nedēļas diena

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Suns atvēsinās pie Kongresu nama strūklakas karstajā vasaras dienā.
Suns atvēsinās pie Kongresu nama strūklakas karstajā vasaras dienā. Foto: Ieva Lūka / LETA

Pirmdien plkst.5 gaisa temperatūra valsts novērojumu stacijās bija no +3,1..+3,6 grādiem Daugavpilī, Madonā, Mērsragā, Zosēnos un Zvejniekciemā līdz +14,9 grādiem Pāvilostā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Debesis pārsvarā skaidras, bet Kurzemē - mākoņainas. Valsts rietumos vietām nedaudz īslaicīgi līst. Pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš, vietām valstī saglabājas bezvējš.

Rīgā skaidrs rīts, pūš viegls austrumu vējš, gaisa temperatūra plkst.5 bija +4 grādi lidostā un +10 grādi pilsētas centrā.

Pirmdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +22..+26 grādiem, Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz +18..+21 grādam, prognozē sinoptiķi.

Tuvākajās dienās laiks kļūs lietaināks un vēsāks, tādēļ pirmdiena būs nedēļas siltākā darbadiena. Atbilstoši pašreizējām prognozēm nedēļas izskaņā atgriezīsies vasarīgs siltums.

Sākot no valsts dienvidrietumiem, pirmdien palielināsies mākoņu daudzums. Vietām - galvenokārt vakarā Kurzemē - gaidāms lietus.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā nedēļas pirmajā dienā saglabāsies sauss un pārsvarā saulains laiks, gaisa temperatūra pirmo reizi šogad sasniegs +25 grādus.

Atkāpjas anticiklons, no dienvidiem tuvojas ciklons. Atmosfēras spiediens pazeminās, agrā rītā tas ir 1017-1022 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā atbilstoši LVĢMC informācijai bija no +17,7 grādiem Kolkā līdz +24,7 grādiem Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.maijā, līdzīgi kā dienu iepriekš, bija +30 grādi Spānijas dienvidrietumos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -8..-9 grādi kalnos Islandē un Alpos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu