Otrdien gaidāmi pat +24 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Goami/Shutterstock

Otrdienas rītā Latvijā ir skaidrs laiks, vien dažviet Ziemeļvidzemē manāmi mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns vējš, galvenokārt dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra plkst.5 atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no +2,7 grādiem Madonā un +2,8 grādiem Daugavpils novērojumu stacijā līdz +10,3 grādiem Rīgas centrā un +11,0 grādiem Priekuļos.

Deviņos rītā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +14..+18 grādiem.

Rīgā skaidras debesis un pūš lēns dienvidu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija +6 grādi lidostā un +10 grādi pilsētas centrā.

Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+24 grādiem, pretvēja piekrastē - līdz +16..+20 grādiem.

Rīgā gaidāma sausa un saulaina diena, pūtīs neliels dienvidrietumu vējš, vakarā - mainīga virziena vējš. Gaiss sasils līdz +24 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1021-1024 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība, daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā tā ir ļoti augsta, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Augsta ultravioletā starojuma dēļ sauļoties vēlams tikai no rīta vai pievakarē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15. Lai izvairītos no apdegumiem, kas ir galvenais riska faktors ādas ļaundabīgo audzēju attīstībā, uzsākot sauļošanās sezonu, sākumā saulē drīkst atrasties tikai pavisam neilgu laiku, vēlāk sauļošanās ilgumu var palielināt.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +14,8 grādiem Ainažos līdz +20,7 grādiem Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.jūnijā bija +32..+33 grādi Portugālē, Spānijā un Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -2 grādi Skandināvijas kalnos un -4 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu