Trešdien gaidāms sauss un saulains laiks; gaiss iesils līdz pat +26 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pumpuri, ziedi, dzīvība - LU Botāniskā dārza ziedēšana
Pumpuri, ziedi, dzīvība - LU Botāniskā dārza ziedēšana Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdien deviņos rītā gaisa temperatūra Latvijā būs +14..+19 grādi, bet dienā laiks iesils līdz +17..+20 grādiem Rīgas līča piekrastē un līdz pat +26 grādiem vietām valsts dienvidos.

Trešdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, debesis pārsvarā skaidras, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām - galvenokārt Kurzemes rietumos - izklīst migla. Vēja tikpat kā nav.

Gaisa temperatūra plkst.5 saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no +4,1..4,5 grādiem Rucavā, Stendē un Mērsragā līdz +12,1 grādam Rīgas centrā un +12,3 grādiem Daugavgrīvā.

Deviņos rītā gaisa temperatūra būs +14..+19 grādi.

Rīgā skaidrs rīts, bezvējš; gaisa temperatūra saullēktā starptautiskajā lidostā pazeminājās līdz +7 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +17,7 grādiem Ventspils ostā līdz +24,4 grādiem Dobelē, Mērsragā un Stendē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 6.jūnijā bija aptuveni +35 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -2..-4 grādi vietām Skandināvijā un Islandē, kā arī Alpu kalnos.

Trešdienas pēcpusdienā maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +17..+20 grādiem Rīgas līča piekrastē līdz pat +26 grādiem vietām valsts dienvidos.

Sinoptiķi prognozē, ka saglabāsies sauss un saulains laiks. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļu puses.

Rīgā spīdēs saule un pūtīs mērens ziemeļu vējš, tādēļ maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +17 grādiem jūras krastā līdz +23 grādiem pilsētas dienvidos.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens visā valstī aptuveni 1020 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība, daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā tā ir ļoti augsta, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Augsta ultravioletā starojuma dēļ sauļoties vēlams tikai no rīta vai pievakarē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15. Lai izvairītos no apdegumiem, kas ir galvenais riska faktors ādas ļaundabīgo audzēju attīstībā, uzsākot sauļošanās sezonu, sākumā saulē drīkst atrasties tikai pavisam neilgu laiku, vēlāk sauļošanās ilgumu var palielināt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu