Ceturtdien siltākā diena šogad; sagaidāms līdz pat +28 grādu liels karstums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ed Connor/Shutterstock

Līdz deviņiem rītā temperatūra Latvijā sasniegs +14..+20 grādus, bet dienas pusē jau pacelsies līdz +23..+28 grādiem. Intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē.

Ceturtdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +3,9 grādiem Ainažos un Zosēnos līdz +12,8 grādiem Daugavgrīvā un +13,2 grādiem Mērsragā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Mākoņu maz, nav nokrišņu, valsts lielākajā daļā ir skaidras debesis.

Kurzemē pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš, pārējā Latvijā ir lēns mainīga virziena vējš un bezvējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš lēns ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra saullēktā +11..+13 grādi, piepilsētā galvenokārt +7..+10 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +16,8 grādiem Kolkā līdz +25,7 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 7.jūnijā bija +31 grāds Portugālē, Francijā un Grieķijā, kā arī +34 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -2..-3 grādi vietām Skandināvijā, Alpu kalnos un Krievijas ziemeļos.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā būs +23..+28 grādi, piekrastē vietām aptuveni +20 grādi, prognozē sinoptiķi.

Tādējādi gaidāma siltākā diena kopš pērnā gada augusta. Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta šogad, ir +26,3 grādi 25.maijā Daugavpilī.

Laiks joprojām būs sauss un saulains, gaidāmi tikai nelieli mākoņi. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš.

Rīgā, saglabājoties saulainam laikam un pūšot lēnam vējam, gaiss sakarsīs līdz +26..+27 grādiem, par dažiem grādiem zemāka temperatūra būs pilsētas ziemeļos - Rīgas līča tuvumā.

Laikapstākļus nosaka nedaudz paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens visā valstī aptuveni 1020 hektopaskāli jūras līmenī.

LVĢMC brīdina, ka mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība, daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā tā ir ļoti augsta, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu