Piektdiena gaidāma vēsāka un vējaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Piektdienas, 9. jūnija rītā Latvijā mākoņu, laiks ir pārsvarā saulains. Naktī vietām valsts austrumos ir īslaicīgi lijis, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra +9..+14 grādi. Deviņos rītā tā būs +13..+16 grādi, valsts dienvidaustrumos līdz +19 grādiem.

Rīgā saulains rīts, ziemeļu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 6-11 metriem sekundē, gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta +13..+14 grādi.

Ar ziemeļu, ziemeļaustrumu vēju ieplūstot vēsākam gaisam, piektdien Latvijā temperatūra nepārsniegs +16..+21 grādu, vienīgi dažviet valsts dienvidos gaiss iesils līdz +22..+23 grādiem.

Sinoptiķi prognozē, ka vēja ātrums brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē.

Saglabāsies sauss un saulains laiks.

Rīgā visu dienu spīdēs saule, ziemeļu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +19 grādiem, pilsētas ziemeļos un Jūrmalā tā nepārsniegs +17 grādus.

Baltijas jūras reģionā nostiprinās anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1017 hektopaskāliem Latgales dienvidos līdz 1022 hektopaskāliem Kurzemes ziemeļos.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība, daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā tā ir ļoti augsta, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +20,9 grādiem Kolkā un Liepājā līdz +27,3 grādiem Daugavpilī, un tā pagaidām ir augstākā šogad reģistrētā temperatūra Latvijā.

Maksimālā gaisa temperatūra Eiropā 8.jūnijā bija +32..+33 grādi Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -4 grādi Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu