Pirmdien gaiss iesils līdz +24 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Deviņos rītā gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +15..+19 grādus, bet dienas laikā pakāpsies līdz +20..+24 grādiem.

Pirmdien plkst.5 gaisa temperatūra Latvijā bija no +2,1 grāda Zosēnos līdz +10,3 grādiem Kolkā un +11,8 grādiem Daugavgrīvā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Visā valstī skaidrs laiks, lēns vējš un bezvējš.

Rīgā skaidras debesis, pūš viegls dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra saullēktā bija +5 grādi lidostā un +11,5 grādi pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +17,7 grādiem Kolkā līdz +22,7 grādiem Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.jūnijā bija +32..+33 grādi Spānijā, Francijā, Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Grieķijā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -1..-3 grādi dažviet Skandināvijā un Krievijā, kā arī augstākajos kalnos Centrāleiropā.

Pirmdien Latvijā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +20..+24 grādiem, par kādu grādu zemāka temperatūra saglabāsies piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Laiks būs sauss un saulains, vairāk mākoņu parādīsies valsts dienvidaustrumu daļā.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, piekrastē vējš iegriezīsies no jūras.

Rīgā saglabāsies saulains laiks, neliels austrumu vējš pāries ziemeļu vējā, gaiss iesils līdz +22 grādiem, pie jūras - līdz +18 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1027-1030 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība, valsts rietumu un centrālajā daļā - tai skaitā Rīgā - tā ir ļoti augsta, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu