Foto Sestdien vairāk saules būs Latgalē, bet Kurzemē dažviet līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietus Rīgā svētdien, 10. jūlijā
Lietus Rīgā svētdien, 10. jūlijā Foto: TVNET

Sestdien Latvijā būs pārsvarā mākoņainas debesis, saulaināks laiks gaidāms valsts austrumos, prognozē sinoptiķi. Vietām - galvenokārt Kurzemē - līs. Agrā sestdienas rītā daudzviet Kurzemes dienvidu daļā līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Lietus un negaisa mākoņi valsts dienvidrietumos bija arī piektdienas vakarā, dažviet lija stipri.

Sestdien, saglabājoties lēnam vējam, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +16..+21 grāda Kurzemē līdz +28 grādiem vietām Vidzemē un Latgalē.

Rīgā gaidāma mākoņaina diena, bez būtiskiem nokrišņiem un ar lēnu vēju. Gaiss iesils līdz +26 grādiem, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies pie jūras.

Laikapstākļus Latvijā nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1012-1015 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +18,7 grādiem Liepājas ostā līdz +29,0 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.jūnijā bija +39..+40 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -6 grādi Alpu kalnos.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība, valsts rietumu un centrālajā daļā - tai skaitā Rīgā - tā ir ļoti augsta, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Valsts centrālajos un austrumu novados spēkā arī dzeltenais brīdinājums par stipru karstumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu