Latvijā gaiss sakarsis līdz +30 grādiem, svētdien karstums turpināsies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Karstums. Ilustratīvs attēls
Karstums. Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Sestdien, 17. jūnijā pirmo reizi šogad Latvijā gaiss sakarsa līdz +30 grādiem un sinoptiķi brīdina, ka arī svētdien Latvijas austrumu daļā un Rīgā gaidāms stiprs karstums.

Augstākā gaisa temperatūra fiksēta Daugavpilī, kur gaiss uzkarsis līdz +30,3 grādiem, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Arī citviet Latgalē un Vidzemē karstums sasniedz +28...+29 grādus.

Ievērojami vēsāks bija Kurzemē, kur piekrastē gaisa temperatūra nepārsniedza +19 grādus.

LVĢMC brīdina, ka svētdien pēcpusdienā Latvijas austrumu daļā un Rīgā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27...+29 grādiem.

Tāpat spēkā ir brīdinājums par ļoti augstu ugunsbīstamību mežos. Neraugoties uz to, ka vietām ir lijis un arī turpmākajās dienās atsevišķos rajonos gaidāms lietus, mežos situācija būtiski nemainīšoties.

Sinoptiķi prognozē, ka naktī lietus gaidāms daudzviet Kurzemē, bet pārējā valstī tikai vietām īslaicīgi līs. Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +14..+20 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra dienā būs no +16 grādiem vietām Kurzemes rietumu piekrastē līdz +29 grādiem Latgalē. Pūtīs lēns vējš, negaisa laikā - brāzmains vējš. Negaisa mākoņi var veidoties visos valsts reģionos.

Rīgā laiks būs mākoņains, bet nokrišņi nav gaidāmi, starp mākoņiem uzspīdēs saule. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš. Gaisa temperatūra agrā rītā svārstīsies ap +20 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +25...+27 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu