Pirmdien vietām līs; gaisa temperatūra sasniegs +24 grādus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien deviņos rītā gaiss iesils līdz +16..+20 grādiem, bet vēlāk daudzviet Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss ar stipru lietu.

Agrā pirmdienas rītā Latvijas centrālajā un austrumu daļā ir daudz mākoņu un vietām līst, savukārt Kurzemē laiks ir saulains, liecina meteoroloģiskā informācija.

Lietus mākoņi centrālajos un austrumu novados bija arī naktī, lokāli tie atnesa stipru lietu un pērkona negaisu.

Gaisa temperatūra saullēktā bija +8..+14 grādi, Ventspilī līdz +18 grādiem. Deviņos rītā gaiss iesils līdz +16..+20 grādiem, nedaudz zemāka temperatūra saglabāsies zem lietus mākoņiem.

Visā valstī valda lēns vējš un bezvējš.

Rīgā rīta agrumā neliels mākoņu daudzums, vēja praktiski nav, gaisa temperatūra +13..+15 grādi.

Lokāli iespējama arī krusa un lielas vēja brāzmas, prognozē sinoptiķi.

Pārsvarā saglabāsies lēns vējš. Sausākais un saulainākais laiks būs Kurzemes piekrastē, palaikam saule spīdēs visā valstī.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +19..+24 grādi.

Rīgā nedēļas pirmajā dienā sauli brīžiem aizsegs mākoņi, kas var atnest īslaicīgu lietu un pērkona negaisu. Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļu vējam, gaiss iesils līdz +22 grādiem.

Laikapstākļus nosaka pazemināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1013-1016 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos daudzviet saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +20,3 grādiem Ainažos līdz +25,3 grādiem Stendē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.jūnijā bija +42 grādi Portugālē un +43 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu +1 grāds Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu