Rīta pusē spīdēs saule, bet pēcpusdienā īslaicīgi līs; gaiss iesils līdz +25 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Otrdienas rītā Latvijā spīdēs saule, vairāk mākoņu valsts austrumu daļā un Kurzemes dienvidrietumos. Dienas vidū vietām īslaicīgi līs, lokāli gaidāmas pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Nav nokrišņu. Vietām izklīst migla. Pūš lēns vējš, galvenokārt no austrumiem, dienvidaustrumiem.

Gaisa temperatūra plkst.5 atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no +8,5 grādiem Zosēnos un +8,7 grādiem Mērsragā līdz +14,7 grādiem Rīgas centrā un +15,6 grādiem Daugavgrīvā.

Deviņos rītā gaidāma temperatūras paaugstināšanās līdz +15..+20 grādiem.

Rīgā saulains rīts, pūš viegls dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā lidostā bija +11 grādi.

Paredzams, ka vairāk nokrišņu būs Kurzemē. Vējš galvenokārt lēni pūtīs no dienvidaustrumiem. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+25 grādiem.

Rīgā mākoņi brīžiem aizsegs sauli un no pēcpusdienas iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Valdošais būs lēns dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra sasniegs +24 vai +25 grādus.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1008-1011 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos daudzviet - īpaši Vidzemē - saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.11 līdz 16.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +20,8 grādiem Ventspilī līdz +24,6 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.jūnijā bija +43 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu +2 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu