Ceturtdien gaisa temperatūra sasniegs +27 grādus; valsts austrumu daļā līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Deviņos rītā gaisa temperatūra būs +17..+23 grādi, bet pēcpusdienā +24..+27. Rīgā debesis būs skaidras, bet valsts austrumu daļā līs, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +10,3 grādiem Zosēnos un +10,4 grādiem Stendē līdz +18,2 grādiem Rucavā un +19,4 grādiem Daugavgrīvā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Deviņos rītā gaiss iesils līdz +17..+23 grādiem.

Laiks ir daļēji saulains, mākoņaināks Kurzemē un valsts austrumu novados. Pūš lēns vējš, galvenokārt no ziemeļrietumiem. Nav nokrišņu.

Trešdien lietus mākoņi vairāk skāra Latvijas austrumu daļu un Kurzemes rietumus, vietām bija pērkona negaiss ar ļoti intensīvu lietu, spēcīgām vēja brāzmām un krusu. Liepājā īslaicīgi applūda dažu ielu posmi.

Rīgā agrā rītā neliels mākoņu daudzums, pūš ziemeļu, ziemeļrietumu vējš ar ātrumu 2-5 metri sekundē. Gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta lidostā pakāpās no +14 līdz +17 grādiem un arī pilsētas centrā bija +17 grādi.

Ceturtdien, 29.jūnijā, skaidrākās debesis Latvijā būs piekrastē, kur gaidāma zemākā gaisa temperatūra, prognozē sinoptiķi.

Valsts lielākajā daļā gaiss sakarsīs līdz +24..+27 grādiem, savukārt daudzviet piekrastē nekļūs siltāks par +21..+23 grādiem.

Vietām - galvenokārt austrumu novados - veidosies lietus un negaisa mākoņi, lokāli gaidāms stiprs lietus un lielas vēja brāzmas. Valdošais būs lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš.

Rīgā gaidāms skaidrs laiks, pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš un maksimālā gaisa temperatūra būs no +22 grādiem Rīgas ziemeļos līdz +25 grādiem pilsētas dienvidu daļā.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1006-1010 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet - īpaši Vidzemē - saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība mežos, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Karstuma un intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.11 līdz 16.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +20,6 grādiem Ventspils ostā līdz +27,1 grādam Rūjienā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.jūnijā bija +40..+41 grāds Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -1..-4 grādi augstākajos kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu