Piektdien būs nedēļas siltākā diena; gaiss sakarsīs līdz +28 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Piektdien gaidāma nedēļas siltākā diena! Rīta pusē temperatūra svārstīsies no +11 līdz+16 grādiem, bet dienas laikā paugstināsies līdz +25..+28 grādiem. Ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, brīdina sinoptiķi.

Agrā piektdienas rītā vietām Latvijā - galvenokārt Kurzemē - ir bieza migla, liecina meteoroloģiskā informācija. Daudzviet Kurzemē redzamība kļuva mazāka par 300 metriem, Stendes novērojumu stacijā plkst.4 un Saldus meteostacijā stundu vēlāk tā samazinājās līdz 70 metriem.

Pūš lēns vējš. Gaisa temperatūra jūnija pēdējā saullēktā bija +11..+16 grādi, Rīgas līča dienvidu piekrastē līdz +19 grādiem; deviņos rītā valsts lielākajā daļā būs +20..+23 grādi.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, pūš ziemeļrietumu vējš 2-5 metri sekundē, gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta +19 grādi.

Dienā Latvijā gaiss sakarsīs līdz +25..+28 grādiem, bet vietām piekrastē, vējam pūšot no jūras, temperatūra nepārsniegs +22..+24 grādus, prognozē sinoptiķi.

Šī būs nedēļas siltākā diena, jo no sestdienas laiks kļūs vēsāks un vējaināks, brīžiem līs.

Jūnija pēdējā diena būs pārsvarā saulaina, pēcpusdienā un vakarā vietām īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss.

Pūtīs lēns rietumu, ziemeļrietumu vējš, lietusgāzes radīs lokālas vēja brāzmas.

Rīgā jūnijs noslēgsies ar pārsvarā saulainu laiku, vakarpusē iespējams īslaicīgs lietus. Gaidāms lēns ziemeļrietumu vējš. Gaiss sakarsīs līdz +27 grādiem, nedaudz zemāka temperatūra saglabāsies pie jūras.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1005-1008 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet - īpaši Vidzemē, arī Rīgā - saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība mežos, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Karstuma un intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.11 līdz 16.

Ceturtdien lietus un negaisa mākoņi vairāk skāra Latvijas austrumu daļu. Valsts novērojumu stacijās lielākais nokrišņu daudzums tika reģistrēts Alūksnē - 18 milimetri.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21,1 grāda Liepājas ostā līdz +27,7 grādiem Jēkabpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.jūnijā bija +40 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu 0..+2 grādi kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu