Pirmdien būs brāzmains vējš un īslaicīgs lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 3. jūlijā Latvijā dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-20 metriem sekundē, vietām - galvenokārt Kurzemē - gaidāmas brāzmas līdz 21-24 metriem sekundē, brīdina sinoptiķi.

Naktī uz pirmdienu stiprākās dienvidrietumu vēja brāzmas Latvijā reģistrētas Liepājas un Ventspils ostā - attiecīgi 19 un 20,7 metri sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vidzemes piekrastē vēja brāzmu spēks sasniedzis 16 metrus sekundē, valsts lielākajā daļā tas pagaidām nav pārsniedzis 13 metrus sekundē.

Mākoņu daudzums ir neliels un mainīgs, vietām īslaicīgi līst. Gaisa temperatūra +13..+17 grādi.

Rīgā agrā rītā maz mākoņu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 9-12 metriem sekundē, gaisa temperatūra +14..+15 grādi.

Pašas stiprākās brāzmas prognozētas saistībā ar lietusgāzēm, vietām iespējams arī pērkona negaiss un krusa. Īslaicīgi līs valsts lielākajā daļā, starp mākoņiem spīdēs saule.

Vējā var lūzt koki un to zari, tādēļ iedzīvotājiem jāatturas no pastaigām mežos un parkos, automašīnas nevajag novietot zem kokiem. Nedrīkst doties peldēt jūrā, nav vēlams peldēties arī citās ūdenstilpēs.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+20 grādiem, dienvidaustrumu novados - līdz +21..+22 grādiem.

Rīgā brīžiem gaidāms lietus, dienvidrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 19 metriem sekundē, maksimālā gaisa temperatūra būs +19 grādi.

Skandināvijā un Somijā atrodas liels ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 995 hektopaskāliem Latvijas ziemeļos līdz 1003 hektopaskāliem Latgales dienvidos.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +18..+21 grāds.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.jūlijā bija +39..+40 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -2 grādi Somijas un Zviedrijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu