Trešdien nav gaidāmi būtiski nokrišņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Agrā trešdienas, 5. jūlija rītā Latvijā spīd saule, vietām Kurzemē un valsts austrumu pusē to aizsedz mākoņi, atsevišķās vietās īslaicīgi līst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 16 metriem sekundē. Stiprākās vēja brāzmas otrdien bija 21 metrs sekundē Ventspils ostā.

Gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta +10..+13 grādi, piekrastē līdz +16 grādiem. Deviņos rītā gaidāmi +14..+19 grādi.

Rīgā agrā rītā skaidras debesis, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš 3-6 metri sekundē, brāzmās līdz 7-10 metriem sekundē. Gaisa temperatūra plkst.5 bija +10 grādi lidostā un +13 grādi pilsētas centrā.

Trešdien Latvijā sauli brīžiem aizsegs mākoņi un tikai vietām uzlīs, prognozē sinoptiķi.

Mērens dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 9-14 metriem sekundē, dažviet valsts ziemeļos - līdz 17 metriem sekundē. Vakarā vējš norims.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +19..+24 grādiem, valsts dienvidaustrumos - līdz +25 grādiem.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, nav gaidāmi būtiski nokrišņi un gaiss iesils līdz +23 grādiem. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, vakarā - lēns vējš.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1011-1016 hektopaskāli jūras līmenī.

Intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.11 līdz 16. 

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +17,2 grādiem Pāvilostā un Ventspilī līdz +25,0 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.jūlijā bija +39 grādi Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -1 grāds Alpu kalnos un Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu