Sestdien gaidāms īslaicīgs lietus; gaiss iesils līdz +23 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Sestdien Latvijā debesis būs mākoņainas, gaidāmas īslaicīgas vēja un lietus brāzmas, bet gaiss iesils līdz+23 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Tuvākajā naktī, sākot no valsts ziemeļrietumiem, mākoņu daudzums palielināsies un vietām Ziemeļkurzemē un Vidzemē īslaicīgi līs. Pūtīs lēns dienvidrietumu vējš, piekrastē tas būs mērens. Minimālā gaisa temperatūra +9..+14 grādi, piekrastē līdz +16 grādiem.

Dienā īslaicīgs lietus gaidāms galvenokārt Vidzemē, Latgalē un Zemgalē. Starp mākoņiem spīdēs saule, kas gaisu sasildīs līdz +18..+23 grādiem. Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, brāzmās tas pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē.

Rīgā sestdien būs mainīgs mākoņu daudzums, no rīta un dienā iespējams īslaicīgs lietus, vakarā nav gaidāmi nokrišņi. Lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš pāries ziemeļrietumu vējā. Gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz +14 grādiem, piepilsētā - līdz +11..+13 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz +20..+21 grādam, vakarā kļūs vēsāks, bet temperatūra nenoslīdēs zem +16 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu