Otrdien nokrišņi nav gaidāmi; naktī pārspēts aukstuma rekords

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

11. jūlija naktī pārspēti vairāki aukstuma rekordi. Viszemāk - līdz +4,8 grādiem - termometra stabiņš noslīdēja Madonā. Dienā laiks iesils līdz +24 grādiem un nokrišņi nav gaidāmi, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz otrdienu Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz +5..+10 grādiem un vietām tika pārspēts 11.jūlija aukstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvie dati.

Viszemāk - līdz +4,8 grādiem - termometra stabiņš noslīdēja Madonā. Minimālās gaisa temperatūras rekords labots arī Alūksnē, kur gaiss atdzisa līdz +6,8 grādiem, un Dagdā, kur temperatūra pazeminājās līdz +7,5 grādiem.

Savukārt Jēkabpilī ar +6,4 grādiem atkārtots 1965.gada 11.jūlijā reģistrētais rekords. Mērsragā, gaisam atdziestot līdz +7,0 grādiem, atkārtots 1900.gada rekords.

Visas valsts 11.jūlija aukstuma rekords ir +3,0 grādi 1950.gadā Ainažos.

Otrdienas rītā mākoņi daļēji sedz Latviju, nav nokrišņu. Valda lēns vējš un bezvējš.

Rīgā gaisa temperatūra nakts izskaņā noslīdēja līdz +9 grādiem lidostā un līdz +13 grādiem pilsētas centrā. No rīta pūš lēns vējš un starp mākoņiem spīd saule.

Dienā Latvijā nav gaidāmi būtiski nokrišņi un gaisa temperatūra pakāpsies grādu augstāk nekā pirmdien, prognozē sinoptiķi.

Debesis būs daļēji mākoņainas, pūtīs lēns vējš - galvenokārt ziemeļu vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +19..+24 grādiem.

Rīgā sauli tikai brīžiem aizsegs mākoņi, nelīs un vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļiem. Gaiss iesils līdz +21..+22 grādiem.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1017-1019 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +18,0 grādiem Rēzeknē līdz +22,4 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.jūlijā bija +44 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu +1..+2 grādi Islandē, Somijā un Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu