Ceturtdien būs mainīgs mākoņu daudzums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Agrā ceturtdienas, 13. jūlija rītā Latvijā ir daudz mākoņu un vietām - galvenokārt valsts centrālajā daļā - nedaudz īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sākot no valsts rietumiem, mākoņu kļūst mazāk. Pūš lēns vējš.

Gaisa temperatūra +14..+19 grādi, vēsāks laiks agrā rītā saglabājas vietām Vidzemē un Latgalē, kur minimālā gaisa temperatūra naktī bija +7..+11 grādi.

Rīgā agrā rītā mākoņainas debesis, neliels īslaicīgs lietus, pūš lēns vējš. Gaisa temperatūra plkst.5 bija +17..+19 grādi.

Ceturtdien Latvijā bieži spīdēs saule, mākoņaināks laiks saglabāsies valsts austrumos, prognozē sinoptiķi.

Dažviet - galvenokārt austrumu novados - gaidāms īslaicīgs lietus.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +19..+22 grādiem Kurzemes rietumos un Vidzemes piekrastē līdz +23..+27 grādiem pārējā Latvijā.

Galvaspilsētā mākoņu kļūs mazāk, nav gaidāmi nokrišņi, pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, kas pāries ziemeļu vējā. Maksimālā gaisa temperatūra no +22 grādiem Rīgas līča piekrastē līdz +25 grādiem pilsētas dienvidu daļā.

Latviju šķērso atmosfēras fronte, no dienvidrietumiem sāk pastiprināties augsta spiediena atzara ietekme. Atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 1006-1009 hektopaskāliem jūras līmenī.

Intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.11 līdz 16.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21,6 grādiem Ainažos līdz +27,1 grādam Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.jūlijā bija +44 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu 0..+1 grāds Islandē un Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu