FOTO Dienvideiropu pārņēmis karstuma vilnis “Cerbers”

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvideiropu un Āfrikas ziemeļrietumus pārņēmis karstuma vilnis. Tiek prognozēts, ka tuvākajās dienās iespējama rekordaugsta temperatūra, raksta BBC ziņas.

Paredzams, ka vietām Spānijā, Francijā, Grieķijā, Horvātijā un Turcijā temperatūra varētu pārsniegt 40°C.

Prognozes rāda, ka Itālijā temperatūra varētu sasniegt pat 48,8°C, sarkanais brīdinājums izsludināts 10 pilsētās, tostarp Romā, Boloņā un Florencē.

Foto: EPA/Scanpix

Šonedēļ karstuma dēļ Itālijā jau gājis bojā cilvēks. Kāds 44 gadus vecs strādnieks Lodi pilsētā netālu no Milānas strādāja uz ceļa, kad noģība no karstuma dūriena. Viņš tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk mira. Karstumā Itālijā ģībuši arī vairāki tūristi, tostarp britu vīrietis pie Kolizeja Romā.

Pašreizējo karstuma vilni par “Cerberu” nosaukusi Itālijas meteoroloģiskā biedrība, kura tuvākajās dienās prognozē ekstrēmus apstākļus.

Foto: EPA/Scanpix

Spānijā jau vairākas dienas temperatūra sasniedz pat 45°C, diennakts vidējā temperatūra lielākajā daļā valsts nav noslīdējusi zemāk par 25°C. Satelītattēlā fiksēts, ka zemes temperatūra Estremaduras reģionā otrdien sasniegusi 60°C atzīmi.

“Temperatūra ir ievērojami augstāka nekā citus gadus,” aģentūrai “Reuters” sacīja Madrides iedzīvotāja Alehandrina Koha.

“Laika apstākļi kļūst arvien mazāk pierasti, starp gadalaikiem jūt mazāk atšķirību,” sacīja cits iedzīvotājs Pazs Ljaness.

Temperatūras maksimums tiek prognozēts piektdien, bet karstums, visticamāk, turpināsies arī nedēļas nogalē.

“Cerberam” pierimstot, Itālijas sinoptiķi brīdina jau par nākamo karstuma vilni “Šaronu”, kas varētu nest 43°C temperatūru Romas apriņķī un pat 47°C Sardīnijas salā.

Pērn no karstuma Eiropā gājuši bojā vairāk nekā 60 000 cilvēku. Tiek prognozēts, ka šis karstuma vilnis šogad varētu prasīt vēl vairāk upuru. Spānijas Maljorkas salā jau kopš maija neatliekamās palīdzības dienests katru dienu saņēmis izsaukumus par karstuma dūrieniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu