Piektdien vietām būs īslaicīgs lietus un pērkona negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Agrā piektdienas, 14. jūlija rītā Latvijā ir daļēji mākoņains laiks, bez nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns dienvidrietumu vējš, valsts austrumos arī ziemeļrietumu vējš, vietām piekrastē vējš pūš mēreni.

Gaisa temperatūra plkst.5 atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no +10,1 grāda Staļģenē un Zosēnos līdz +17,7 grādiem Liepājā.

Sagaidāms, ka deviņos rītā gaiss iesils līdz +16..+19 grādiem.

Rīgā agrā rītā saulains laiks, pūš lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra plkst.5 bija +11 grādi lidostā un +15 grādi pilsētas centrā.

Piektdien vietām Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, nokrišņi iespējami visos valsts reģionos, prognozē sinoptiķi.

Mākoņi galvenokārt virzīsies no rietumiem uz austrumiem. Negaiss lokāli atnesīs stipru lietu, iespējama arī krusa un vēja brāzmas līdz 17 metriem sekundē.

Valdošais būs lēns līdz mērens rietumu vējš. Uzspīdot saulei, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +21..+25 grādiem, dažviet piekrastē tā nepārsniegs +19 grādus.

Rīgā no dienas vidus līdz vakaram iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, daļu pilsētas var skart stiprs lietus ar brāzmainu vēju. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, kas pāries ziemeļrietumu vējā. Maksimālā gaisa temperatūra +22..+23 grādi.

Vēlā piektdienas vakarā un sestdien galvaspilsētā nav gaidāmi nokrišņi, mākoņu daudzums būs neliels un pūtīs lēns vējš.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons Centrāleiropā. Atmosfēras spiediens 1011-1014 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +20,0 grādiem Liepājas ostā līdz +27,2 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.jūlijā bija +41..+42 grādi Spānijā, Itālijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu 0..+1 grāds Islandē un Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu