Madonā pārspēts aukstuma rekords, šodien vietām gaidāms pērkona negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Piektdien, 21. jūlijā līdz plkst.5 zemākā gaisa temperatūra valstī bija +5,1 grāds Madonā, kas ir jauns 21.jūlija aukstuma rekords šajā novērojumu stacijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pārējā valstī minimālā gaisa temperatūra nakts izskaņā bija +6..+11 grādi, piekrastē līdz +16 grādiem. Deviņos rītā visā Latvijā gaidāma temperatūras paaugstināšanās līdz +14..+18 grādiem.

Agrā rītā mākoņu ir maz, nav būtisku nokrišņu. Pūš lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums un dienvidu, dienvidrietumu vējš pūš ar ātrumu 2-4 metri sekundē. Gaisa temperatūra saullēktā +11..+12 grādi.

Piektdien Latvijas lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām līs intensīvi un kopā ar krusu un pērkonu, prognozē sinoptiķi.

Starp mākoņiem spīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+22 grādiem.

Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, lietusgāžu ietekmē gaidāmas brāzmas līdz 16 metriem sekundē.

Rīgā piektdien brīžiem līs, daļu pilsētas var skart pērkona lietusgāzes. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš ar brāzmām līdz 13 metriem sekundē, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +21 grādam.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1004-1009 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +18,6 grādiem Liepājas ostā līdz +23,3 grādiem Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.jūlijā bija +45 grādi Sicīlijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu +1 grāds Islandē un augstākajos kalnos Centrāleiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu