Foto Svētdien Liepājā nokrišņu daudzums sasniedzis 45% no mēneša normas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Svētdien līdz plkst.17 nokrišņu daudzums Liepājas novērojumu stacijā bija 29 milimetri jeb 45% no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Salīdzinājumam, šā gada aprīlī Liepājā bija astoņi milimetri nokrišņu, maijā - tikai 2,5 milimetri nokrišņu, jūnijā nolija 32 milimetri nokrišņu, savukārt no 1. līdz 22.jūlijam lietus summa sasniedza 21 milimetru.

Daudz lijis arī citviet valsts rietumu un centrālajā daļā. Otrais lielākais nokrišņu daudzums svētdien līdz plkst.17 bija 20 milimetri Saldū. Rīgā nokrišņu daudzums tobrīd sasniedza astoņus milimetrus jeb astoņus litrus uz kvadrātmetru.

Lai gan daudzviet valstī ir bagātīgi lijis, vietām - galvenokārt Latvijas austrumu daļā - vēl nav beidzies sausums, un austrumu novados joprojām spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos.

Foto: Spēcīgās lietusgāzes nav appludinājušas Rīgas ielas

Jau ziņots, ka arī pirmdien Latvijā būs pārsvarā mākoņainas debesis un gan naktī, gan dienā daudzviet līs, vietām iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu