Otrdien gaidāms lietus un pērkona negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdienas rītā Latviju šķērso lietusgāzes, arī dienā tās turpināsies un vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Agrā rītā vairāk nokrišņu ir Ziemeļkurzemē un Zemgalē, lietusgāzes no dienvidrietumiem sasniedz Vidzemi un tuvojas arī Latgalei.

Naktī visvairāk lija Kurzemē, nokrišņu daudzums Liepājā sasniedza 21 milimetru.

Valsts austrumu daļā vietām sabiezējusi migla. Pūš lēns vējš, galvenokārt dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra +13..+17 grādi, vietām Vidzemē un Latgalē +11..+12 grādi.

Rīgā gaidāms intensīvs lietus - no dienvidrietumiem ierodas lietusgāzes. Pūš dienvidaustrumu vējš ar ātrumu trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +15..+16 grādi.

Sākot no valsts dienvidiem, starp mākoņiem uzspīdēs saule. Gaisa temperatūra pēcpusdienā paaugstināsies līdz +19..+24 grādiem.

Dienvidaustrumu vējš, sākot ar Kurzemi, pāries rietumu vējā, brāzmās tas pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, negaisa laikā iespējamas brāzmas līdz 19 metriem sekundē.

Rīgā brīžiem līs, gaidāms arī stiprs lietus un iespējams pērkona negaiss. Vējš iegriezīsies no dienvidiem, pēc tam - no rietumiem, gaidāmas brāzmas līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+22 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 995-1000 hektopaskāliem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,9 grādiem Priekuļos un Zvejniekciemā līdz +22,4 grādiem Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.jūlijā bija +47,8 grādi Sicīlijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -2 grādi Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu