Augusta sākums ir apmācies un lietains

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Agrā trešdienas, 2. augusta rītā Latvijā ir pārsvarā apmākušās debesis un daudzviet īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra +16..+19 grādi. Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Otrdien lielākais nokrišņu daudzums bija Liepājā - diennaktī nolija 41,5 milimetri nokrišņu jeb 54% no mēneša normas.

Rīgā mākoņains rīts, dažbrīd līst, dienvidu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz deviņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra +18 grādi.

Šodien daudzviet Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām tas būs intensīvs un iespējami arī pērkona dārdi, prognozē sinoptiķi.

Sākot no valsts rietumiem, debesis brīžiem skaidrosies. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, vietām ar brāzmām līdz 14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +19..+24 grādi.

Rīgā gaidāms īslaicīgs lietus, pēcpusdienā mākoņu kļūs mazāk. Pūšot mērenam dienvidu vējam un uzspīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +23 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 995 hektopaskāliem Ventspilī līdz 1004 hektopaskāliem Dagdā.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +19,7 grādiem Saldū līdz +25,9 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 1.augustā bija +42 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -3 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu