Otrdien gaidāms karstums līdz pat +30 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Svelme. Ilustratīvs attēls
Svelme. Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Agrā otrdienas, 15. augusta rītā Latvijā ir pārsvarā skaidras debesis, vairāk mākoņu Kurzemē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nav nokrišņu. Vietām sabiezējusi migla. Pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš, daudzviet saglabājas bezvējš.

Gaisa temperatūra piecos rītā saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no +10,2 grādiem Mērsragā un Madonā līdz +16,1 grādam Liepājā un +16,7 grādiem Daugavgrīvā.

Deviņos rītā gaidāma temperatūras paaugstināšanās līdz +17..+21 grādam.

Rīgā skaidrs rīts, pūš viegls dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra saullēktā +12 grādi lidostā un +16 grādi pilsētas centrā.

Otrdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +26..+30 grādiem, karstākais laiks gaidāms Dienvidkurzemē un Zemgalē, prognozē sinoptiķi.

Kurzemes piekrastē gaisa temperatūra vietām - galvenokārt pie Rīgas līča - nepārsniegs +23..+25 grādus.

Laiks būs pārsvarā saulains, Kurzemē brīžiem palielināsies mākoņu daudzums. Nokrišņu varbūtība maza, tā palielināsies vakarā. Nevar izslēgt iespēju, ka Kurzemi skars no dienvidrietumiem nākošs negaisa mākonis vai ka vietām Latvijas rietumu un centrālajā daļā izaug kāds negaisa mākonis.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals un siltā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 1020-1024 hektopaskāli jūras līmenī.

Karstuma un intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +20,6 grādiem Ainažos līdz +25,7 grādiem Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.augustā bija +40 grādi Spānijā un +44 grādi Kiprā, savukārt Turcijā pirmo reizi novērojumu vēsturē gaisa temperatūra sasniedza +50 grādus. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu +2 grādi Islandē un Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu