Ceturtdien Latgalē iespējams pērkona negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 17. augustā plkst. 5 gaisa temperatūra Latvijā bija no +11 grādiem Ventspils lidostā līdz +21,6 grādiem Rēzeknes novērojumu stacijā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Dažviet valsts rietumu un centrālajā daļā izveidojusies migla. Nav nokrišņu. Daudzviet valstī skaidras debesis.

Pūš lēns vējš no dažādiem virzieniem, vietām saglabājas bezvējš.

Rīgā agrā rītā mākoņains laiks, pūš ziemeļu vējš ar ātrumu trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +19..+20 grādi.

Ceturtdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+28 grādiem, karstāks laiks gaidāms valsts austrumos - Latgalē termometra stabiņš pakāpsies līdz +32 grādiem.

Sinoptiķi prognozē, ka mākoņi daļēji klās debesis, vietām iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Lielākais negaisa risks, sākot ar pēcpusdienu, būs Latgalē un Sēlijā, kur lokāli iespējama liela krusa un vētra.

Kopumā pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, Latgalē - mainīga virziena vējš.

Rīgā debesis palaikam skaidrosies, nav gaidāmi nokrišņi, vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļiem. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +24 grādiem, bet pie jūras gaidāms tikai +21 grāds.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals, Skandināvijā pastiprinās anticiklons. Atmosfēras spiediens Latvijā 1020-1023 hektopaskāli jūras līmenī.

Stratosfērā saglabājas pazemināts ozona daudzums, tādēļ Zemi sasniedz nedaudz intensīvāks ultravioletais starojums nekā parasti augustā. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +23,7 grādiem Ventspilī līdz +34,4 grādiem Bauskā, kas ir augstākā gaisa temperatūra valstī pēdējos gados un jauns 16.augusta nacionālais karstuma rekords, kā arī jauns mēneša rekords Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.augustā bija +39 grādi Grieķijā un +40 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu +2 grādi kalnos Norvēģijā un Alpos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu