Piektdien dažviet gaidāms pērkona negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Negaiss.
Negaiss. Foto: Edijs Pālens/LETA

Agrā piektdienas, 18. augusta rītā vietām Latvijā stipri līst un dārd pērkons, lietusgāzes vairāk skārušas valsts dienvidaustrumu pusi, bet pērkona negaiss ir arī dažviet valsts ziemeļos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Mākoņi aizklājuši debess lielāko daļu. Pūš lēns austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra +16..+21 grāds.

Rīgā mākoņains laiks, pūš austrumu, ziemeļaustrumu vējš ar ātrumu divi trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +19 grādi.

Piektdien vietām Latvijā gaidāms lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Negaiss lokāli atnesīs ļoti stipru lietu, iespējama arī krusa un lielas vēja brāzmas. Valsts lielākajā daļā dienā samazināsies mākoņu daudzums.

Pārsvarā pūtīs neliels vējš no austrumu puses. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+28 grādiem, dažviet valsts dienvidos - līdz +31 grādam.

Rīgā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, vējš pārsvarā būs lēns, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +27 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens Latvijā 1023-1026 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21,5 grādiem Ventspilī līdz +32,3 grādiem Daugavpilī, kas ir jauns 17.augusta karstuma rekords valstī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.augustā bija +39 grādi Grieķijā un +41 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -1 grāds Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu