Zinību dienā gaidāms daļēji saulains laiks; nokrišņi galvenokārt būs Kurzemē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziedu tirdzniecība Zinību dienas rītā Āgenskalna tirgū.
Ziedu tirdzniecība Zinību dienas rītā Āgenskalna tirgū. Foto: Paula Čurkste/LETA

Piektdienas rītā mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis un vietām Kurzemē - galvenokārt reģiona rietumos - īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Kurzemē iespējams arī stiprs lietus un pērkona negaiss. Naktī Pāvilostā nokrišņu daudzums sasniedza 21 milimetru. Savukārt ceturtdienas vakarā Saldū bija 29 milimetri nokrišņu, Rīgā - 15 milimetri, Zvejniekciemā - 25 milimetri, Daugavpilī - 32 milimetri nokrišņu.

Pērkona negaiss ceturtdienas vakarā vietām Aglonas pusē un Feimaņu pagastā izraisīja vētru, kas sagāza daudz koku.

Zinību dienas rītā pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra +12..+17 grādi.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš ar ātrumu pieci metri sekundē, brāzmās līdz desmit metriem sekundē, gaisa temperatūra +15 grādi.

Piektdien Latvijā būs daļēji saulains laiks. Kurzemē brīžiem līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Kurzemē izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par lietusgāzēm un lokālu pērkona negaisu.

Vakarā īslaicīgi līs ne tikai Kurzemē, bet arī citviet Latvijā, dažviet iespējams pērkona negaiss.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, Kurzemes rietumkrastā un zem negaisa mākoņiem - līdz 18 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +16..+18 grādiem Kurzemē līdz +19..+21 grādam valsts austrumos.

Rīgā Zinību dienā saule mīsies ar mākoņiem, nokrišņu varbūtība būs maza, tā palielināsies vakarā. Dienvidu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 12 metriem sekundē, gaiss iesils līdz +19 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1006 hektopaskāliem Kurzemē līdz 1011 hektopaskāliem Latgalē.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +18,7 grādiem Pāvilostā līdz +23,0 grādiem Dagdā un Gulbenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 31.augustā bija +36..+37 grādi Spānijā, Grieķijā, Krievijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -2 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu