Pirmdiena būs saulaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Agrā pirmdienas, 4. septembra rītā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājusies līdz +7..+11 grādiem, vietām piekrastē tā saglabājas virs +12 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Mākoņi daļēji klāj Latvijas debesis, nav ievērojamu nokrišņu. Vietām sabiezējusi migla. Pūš lēns vējš, galvenokārt dienvidrietumu vējš.

Rīgā lielākoties mākoņainas debesis, vietām migla, pūš lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +10 grādi lidostā un +12 grādi pilsētas centrā.

Pirmdien Latvijā būs daļēji mākoņains laiks, bez ievērojamiem nokrišņiem, prognozē sinoptiķi.

Saulaināka diena gaidāma austrumu novados, mākoņaināka - Kurzemē.

Pūšot lēnam rietumu, dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+22 grādiem.

Rīgā pirmdien būs daļēji mākoņainas debesis, nav gaidāmi nokrišņi un vējš lēni pūtīs no dienvidrietumiem. Gaisa temperatūra sasniegs +21 grādu.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 1022-1025 hektopaskāliem jūras līmenī. 

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +18,2 grādiem Rucavā līdz +21,6 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.septembrī bija +36 grādi Grieķijā un Ziemeļmaķedonijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu nulle grādu Islandē un kalnos Centrāleiropā.

Ūdens līmenis upēs pārsvarā pazeminās

Iestājoties sausākam laikam, ūdens līmenis upēs galvenokārt pazeminās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Bārtā pie Dūkupjiem ūdens līmenis pagājušajā nedēļā kāpa par 1,8 metriem, kopš svētdienas tas krītas. Līdzīga situācija ir arī citās Kurzemes upēs, bet dažviet vēl nav sākusies ūdens atkāpšanās.

Zemgales upē Bērzē pie Līvbērzes ūdens līmenis pēdējā nedēļā paaugstinājies par diviem metriem, un pagaidām tas vēl nepazeminās. Citās Zemgales upēs novērotās ūdens līmeņa izmaiņas bijušas mazākas.

Vidzemes un Latgales upēs ūdens līmenis galvenokārt pakāpeniski pazeminās, vietām tas nedaudz svārstās.

Šonedēļ Latvijā nav gaidāmi nokrišņi un ūdens līmenis upēs samazināsies.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā galvenokārt ir +15..+20 grādu robežās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu