Oranžais brīdinājums: Kurzemē iespējama lielgraudu krusa (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Krusa Rites pagastā, Jēkabpils novadā.
Krusa Rites pagastā, Jēkabpils novadā. Foto: Twitter/LVGMC_Meteo/Anda Viļčinska

Vakarā Latvijas rietumu daļā sāks veidoties ļoti stipri pērkona negaisi, kas vietām nesīs krasas vēja brāzmas 20-24 m/s, ļoti stipras lietusgāzes, iespējama lielgraudu krusa. Pērkona negaiss turpināsies arī naktī, brīdina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Trešdienas vakarā, kā arī ceturtdien naktī un no rīta Latvijā, sākot no rietumiem, gaidāms lietus, tai skaitā stipras pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

No plkst.19 trešdienas vakarā līdz plkst.5 ceturtdienas rītā valsts rietumu pusē būs spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais oranžās pakāpes brīdinājums par pērkona negaisu, kas vietām nesīs krasas vēja brāzmas līdz 20-24 metriem sekundē, ļoti stipras lietusgāzes un, iespējams, arī lielgraudu krusu.

Ceturtdien no rietumiem debesis skaidrosies, austrumu novados gaidāma apmākusies diena. Pēcpusdienā nokrišņi gaidāmi vairs tikai valsts austrumos, vietām iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss.

Video: reportāža no vētras postījumiem Dobelē augustā

Sākot ar Kurzemi, vējš iegriezīsies no ziemeļiem, piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 17-22 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs +12..+19 grādu robežās.

Rīgā brīžiem līs, iespējamas stipras pērkona lietusgāzes; ceturtdienas pēcpusdienā laiks skaidrosies. Pūtīs brāzmains vējš, priekšpusdienā gaidāmas ziemeļu vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē. Gaisa temperatūra no rīta un dienā būs +15..+17 grādi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu