Laika prognoze tuvākajām dienām: kritīs siltuma rekordi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdien un piektdien Latvijā kļūs siltāk un tiks pārspēti temperatūras rekordi, no sestdienas laiks kļūs vēsāks un gaidāms lietus, bet nākamā nedēļa atkal priecēs ar vasarīgiem laikapstākļiem, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Ceturtdien, 21.septembrī, mākoņu kļūs mazāk, pēcpusdienā saule gaisu sasildīs līdz +20..+25 grādiem, piektdien debesis būs pārsvarā skaidras, pūtīs brāzmains dienvidaustrumu vējš un termometra stabiņš pakāpsies līdz +22..+27 grādiem.

Gaidāms siltākais 22.septembris valsts meteoroloģisko novērojumu vēsturē, jo augstākā gaisa temperatūra, kas līdz šim reģistrēta šajā datumā, ir +24,3 grādi 1989.gadā Priekuļos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Sestdien no rietumiem virzīsies aukstā atmosfēras fronte, kas atnesīs lietu, vietām līs stipri. Gaisa temperatūra Kurzemē, iespējams, nepārsniegs +17 grādus, bet valsts austrumu pierobežā tā vēl pakāpsies līdz +24 grādiem.

Svētdien nokrišņu būs mazāk, saglabāsies daudz mākoņu un maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +14..+19 grādu robežās.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei nākamās nedēļas pirmajā pusē pastiprināsies anticiklona ietekme, gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks. Naktīs gaisa temperatūra daudzviet noslīdēs zem +10 grādiem, dienas pakāpeniski kļūs siltākas un nedēļas vidū temperatūra var sasniegt +20..+25 grādus, kas nozīmētu jaunus rekordus un meteoroloģiskās vasaras turpināšanos daļā Latvijas.

Jau ziņots, ka atbilstoši LVĢMC operatīvajiem datiem no 14. līdz 18.septembrim Alūksnē, Gulbenē, Rēzeknē, Saldū, Stendē un Zosēnos diennakts vidējā gaisa temperatūra bija zem +15 grādiem, kas nozīmē meteoroloģiskā rudens sākumu. Pārējā valstī turpinās meteoroloģiskā vasara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu