Teju visā Latvijā pārspēts 22. septembra siltuma rekords

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Piektdien, 22. septembrī, līdz plkst.16 teju visā valstī - 23 no 25 novērojumu stacijām - pārspēts 22.septembra maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Rekords nav labots vienīgi Kolkā un Priekuļos. Lielākais siltums reģistrēts Bauskā, kur termometra stabiņš pakāpies līdz +26,4 grādiem.

Tādējādi pārspēts arī visas Latvijas 22.septembra siltuma rekords. Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas šajā datumā reģistrēta Latvijā, bija +24,3 grādi 1989.gadā Priekuļos.

Siltuma sajūtu nedaudz mazina brāzmains dienvidu, dienvidaustrumu vējš - tā ātrums brāzmās sasniedzis 11-17 metrus sekundē. Laiks ir sauss un saulains, ar nelielu mākoņu daudzumu.

Jau ziņots, ka sestdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte un brīžiem līs, vietām gaidāmas stiprākas lietusgāzes un iespējams pērkona negaiss. Nakts būs neierasti silta, dažviet valsts centrālajā daļā termometra stabiņš nenoslīdēs zem +18 grādiem, savukārt maksimālā temperatūra dienā gaidāma no +17 grādiem Kurzemē līdz +24 grādiem Latgalē.

Svētdien un pirmdien gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +15..+19 grādus, svētdien vietām īslaicīgi līs. Naktī uz pirmdienu temperatūra noslīdēs līdz +4..+9 grādiem, par dažiem grādiem siltāk būs vietām piekrastē, un veidosies migla.

Turpmākajās dienās gaiss kļūs siltāks, nākamās nedēļas vidū gaidāma temperatūras paaugstināšanās līdz +20..+25 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm līdz ar oktobra sākumu laiks kļūs lietaināks un vēsāks, visā valstī iestāsies meteoroloģiskais rudens. Tas notiks aptuveni mēnesi vēlāk nekā ierasts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu