Foto Daugavpilī nolijuši 94% diennakts nokrišņu normas (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete ar lietussargu stipra lietus laikā Pārdaugavā.
Sieviete ar lietussargu stipra lietus laikā Pārdaugavā. Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Lielākais nokrišņu daudzums pēdējā diennaktī Latvijā reģistrēts Daugavpils novērojumu stacijā, kur nolijuši 52,6 milimetri nokrišņu, kas atbilst 94% no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

37 milimetri no kopējā nokrišņu daudzuma Daugavpilī nolija vienā stundā pirms pusnakts. Otrais lielākais nokrišņu daudzums pēdējā diennaktī Latvijā reģistrēts Rēzeknē - 42 milimetri jeb 76% no mēneša normas. Alūksnē tas sasniedza 30,5 milimetrus, Gulbenē - 34,5 milimetrus.

Svētdienas rītā Latvijā nav lielu nokrišņu, mākoņi daļēji klāj debesis. Vietām migla. Pūš lēns vējš, piekrastē - arī mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra saullēktā +11..+14 grādi, piekrastē līdz +16 grādiem.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, pūš lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +13..+14 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdienas pēcpusdienā LVĢMC novērojumu tīklā bija no +16 grādiem vietām valsts rietumu un centrālajā daļā līdz +24,6 grādiem Daugavpilī, kur, tāpat kā Dagdā, tika pārspēts 23.septembra siltuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 23.septembrī bija +38..+39 grādi Albānijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -10 grādi Alpu kalnos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu