Pirmdien Latvijā gaidāms silts laiks, brīžiem līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pirmdiena, 30. oktobris, Latvijā būs siltākā diena pēdējās nedēļas laikā - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +8..+12 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Vēsāks gaiss saglabāsies Vidzemes galējos ziemeļos, kur temperatūra vietām nepārsniegs +5 grādus.

Dienā vairs nav gaidāmi tik stipri nokrišņi kā no rīta, bet valsts lielākajā daļā brīžiem līs. Saule uzspīdēs tikai vietām un īslaicīgi.

Vējš lēni līdz mēreni stipri pūtīs no rietumiem, dienvidrietumiem, valsts dienvidu pusē gaidāmas brāzmas līdz 12-17 metriem sekundē.

Rīgā pēc rīta lietavām nokrišņu kļūs mazāk - vairs tikai brīžiem līs un starp mākoņiem izlauzīsies kāds saules stars. Pūtīs mērens dienvidrietumu un rietumu vējš, gaiss iesils līdz +10..+11 grādiem.

Latviju šķērso ciklons. Atmosfēras spiediens 995-1002 hektopaskāli jūras līmenī.

Pirmdienas rīts Latvijā ir apmācies, dūmakains un lietains, daudzviet līst spēcīgi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, valsts dienvidu daļā vējš iegriežas no dienvidrietumiem un pastiprinās.

No dienvidrietumiem ieplūst silts gaiss. Piecos rītā gaisa temperatūra bija no -0,6 grādiem Alūksnē līdz +6 grādiem vietām Zemgales dienvidos un +11 grādiem Dienvidkurzemes novada dienvidos.

Sniegs pārsvarā ir nokusis.

Rīgā dūmaka un lietus, brīžiem gaidāms stiprs lietus. Pūš dienvidaustrumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,8 grādiem Alūksnē līdz +6,4 grādiem Pāvilostā un Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.oktobrī bija +30 grādi Grieķijā un +34 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -25 grādi Zviedrijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu