Alūksnē sākusies meteoroloģiskā ziema

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai piecas dienas pēc kārtas saglabājoties negatīvai, Alūksnē ir sākusies meteoroloģiskā ziema, taču novembra sākumā gaidāmi rudenim atbilstoši laikapstākļi.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem 25.-29.oktobrī diennakts vidējā gaisa temperatūra Alūksnē bija zemāka par nulli, līdz ar to 25.oktobrī sākās meteoroloģiskā ziema.

Citās novērojumu stacijās meteoroloģiskā ziema nav iestājusies, jo tai atbilstoša gaisa temperatūra bija īsāku laika periodu. Dagdā un Zosēnos bija četras diennaktis ar negatīvu vidējo gaisa temperatūru, citās novērojumu stacijās - mazāk.

Meteoroloģiskā ziema Alūksnē parasti sākas novembra vidū, līdz ar to šogad tā sākusies aptuveni trīs nedēļas agrāk nekā ierasts.

Sinoptiķi neprognozē, ka tuvākajā laikā varētu saglabāties ziemai atbilstoša gaisa temperatūrai. Oktobra pēdējās divas diennaktis un novembra sākums Latvijā gaidāms siltāks par normu, gaisa temperatūra dažbrīd pakāpsies virs +10 grādiem. Atbilstoši pašreizējām prognozēm arī vēlāk novembrī nav gaidāms ne noturīgs sals, ne pastāvīga sniega sega.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu