Oktobra izskaņā vairāk līs Vidzemē un Ziemeļkurzemē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Otrdien, 31. oktobrī, Latvijā vismazāk nokrišņu būs Latgalē, bet Vidzemē un Ziemeļkurzemē pēcpusdienā un vakarā gaidāms stiprs lietus, prognozē sinoptiķi.

Priekšpusdienā galvenokārt tikai Kurzemē nedaudz līs. Dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, vakarā gaidāmas dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 12-17 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, vēlā vakarā sasniedzot +10..+14 grādus. Vietām valsts austrumu daļā tiks pārspēts 31.oktobra siltuma rekords.

Rīgā pēcpusdienā ilgstoši līs, pastiprināsies dienvidaustrumu vējš, vakarā gaidāmas dienvidu vēja brāzmas līdz 14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra vakarā sasniegs +13 grādus.

No dienvidrietumiem tuvojas ciklons. Atmosfēras spiediens pazeminās, agrā rītā tas ir no 1001 hektopaskāla Dienvidkurzemes piekrastē līdz 1009 hektopaskāliem Latgales dienvidaustrumos (jūras līmenī).

Agrā otrdienas rītā daudzviet Latvijā ir migla, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sliktākā redzamība valsts novērojumu stacijās piecos rītā bija 160 metri Dobelē, 170 metri Alūksnē un Dagdā, 440 metri Rūjienā un Stendē, kā arī 460 metri Mērsragā.

Gaisa temperatūra +3..+8 grādi.

Mākoņi daļēji sedz debesis, nav lielu nokrišņu. Pūš lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā vietām migla, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +6..+7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,5 grādiem Rūjienā līdz +13,6 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.oktobrī bija +32 grādi Sicīlijā un +33 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -24 grādi Zviedrijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu