Darba nedēļas izskaņā gaidāms brāzmains vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Piektdien, 3. novembrī, visā Latvijā pastiprināsies dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 12-17 metrus sekundē, prognozē sinoptiķi.

Mākoņi daļēji segs debesis, spīdēs saule. Kurzemē būs vairāk mākoņu un vietām uzlīs.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +8..+12 grādiem.

Rīgā caur mākoņiem spīdēs saule un nelīs, gaisa temperatūra sasniegs +10 grādus. Dienvidaustrumu vējš visstiprāk pūtīs vakarā, kad gaidāmas brāzmas līdz 16 metriem sekundē.

Eiropas rietumu un centrālajā daļā atrodas zema spiediena apgabals, tā austrumu mala nosaka laikapstākļus Latvijā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 995 hektopaskāliem Dienvidkurzemes piekrastē līdz 1008 hektopaskāliem Krievijas pierobežā.

Piektdienas rītā Latvijā ir maz mākoņu, Kurzemē to kļuvis vairāk, savukārt valsts austrumu daļā debesis ir pārsvarā skaidras, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nav nokrišņu. Valsts austrumu novados iespējams apledojums atsevišķos ceļu posmos.

Pūš lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē tā ātrums brāzmās sasniedz 8-13 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra piecos rītā atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no -1,5 grādiem Madonā līdz +7,8 grādiem Rucavā un +7,9 grādiem Kolkā.

Rīgā maz mākoņu, gaisa temperatūra +5..+6 grādi un dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz deviņiem metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +5,7 grādiem Dagdā līdz +12,2 grādiem Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.novembrī bija +28..+31 grāds Vidusjūras piekrastē un salās. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -20 grādi Somijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu