Sinoptiķi informē par gaidāmo laiku nedēļas nogalē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Sestdien, 4. novembrī, Latvijā brīžiem līs, vējš vietām pāraugs vētrā un lauzīs kokus, bet svētdien laikapstākļi uzlabosies, liecina jaunākās laika prognozes.

Naktī uz sestdienu, sākot no valsts dienvidrietumiem, gaidāms lietus, arī dienā teritorijas lielākajā daļā brīžiem līs, sausāks laiks būs Latgalē, savukārt vairāk līs Kurzemē. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +7..+10 grādi, valsts austrumos +3..+6 grādi; dienā temperatūra sasniegs +8..+11 grādus.

Naktī saglabāsies dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē, sestdien no rīta un dienā Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaidāma dienvidu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 17-22 metriem sekundē, vietām piekrastē līdz 26 metriem sekundē, vēl nedaudz stiprākas vēja brāzmas iespējamas dienas pirmajā pusē Dienvidkurzemes novadā.

Šāds vējš var lauzt kokus un to zarus, kā arī radīt citus nelielus postījumus. Sestdienas vakarā vējš pierims, un svētdien pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš.

Svētdien Latvijā vairs nav gaidāmi lieli nokrišņi, mākoņi daļēji klās debesis un daudzviet spīdēs saule. Gaisa temperatūra no rīta pazemināsies līdz +1..+6 grādiem, pēcpusdienā tā pakāpsies līdz +7..+11 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā laiks būs pārsvarā mākoņains un lietains, arī turpmāk brīžiem gaidāms lietus. Sagaidāms, ka nedēļas lielāko daļu gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs +2..+10 grādu robežās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu