Nākamās nedēļas otrajā pusē gaidāms lietus un sniegs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Līdz trešdienai, 22.novembrim, Latvijā gaidāms auksts un pārsvarā sauss laiks, pēc tam ciklons atnesīs sniegputeni un lietu, liecina pašreizējās laika prognozes.

Gan svētku brīvdienās, gan nākamās darba nedēļas sākumā debesis palaikam skaidrosies, ļaujot uzspīdēt saulei, un nokrišņu būs maz - vietām nedaudz īslaicīgi snigs, dažviet piekrastē snigs vairāk. Vējš galvenokārt būs lēns, visbiežāk tas pūtīs no austrumiem.

Gaisa temperatūra nakts un rīta stundās galvenokārt gaidāma -1..-9 grādu robežās, dienas nebūs siltākas par +2..-3 grādiem.

Sagaidāms, ka nedēļas vidū ieradīsies ciklons, kas atnesīs nokrišņus un brāzmainus vējus, gaisa temperatūra brīžiem pakāpsies virs nulles. Pastāv iespēja, ka vējš var sasniegt vētras spēku un ka nokrišņi būs stipri.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi novembra beigās Latvijas lielāko daļu klās sniega sega, kas vietām būs biezāka par desmit centimetriem.

Jau ziņots, ka Latvijā provizoriski sākusies meteoroloģiskā ziema. Tā iestājas, ja diennakts vidējā gaisa temperatūra piecas dienas pēc kārtas ir zemāka par nulli, un tās sākums ir pirmā no šīm dienām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu