Foto un Video Ceturtdien valsts lielākajā daļā turpināsies slapjdraņķis, bet austrumu rajonos snigs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Ceturtdien Latvijā ar pārtraukumiem gaidāmi nokrišņi, pārsvarā līs, bet valsts austrumos lielākā daļa nokrišņu būs sniegs, prognozē sinoptiķi. Ceturtdienas rītā Latvijas lielākajā daļā turpinās sniegputenis, daudzviet tas ir spēcīgs, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Redzamība vietām Vidzemē, Sēlijā un Latgalē ceturtdienas rītā brīžiem nepārsniedz 200-400 metru. Sniega biezums dažviet tuvojas desmit centimetriem.

Savukārt Kurzemes rietumu pusē turpinās stiprs lietus, arī vietām citviet valsts rietumu un centrālajā daļā sniegs pāriet lietū.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija no -6 grādiem Zilupes pusē līdz +6 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

Ceturtdien daudzviet gaidāmi intensīvi nokrišņi, pēcpusdienā un vakarā vietām iespējams arī pērkona negaiss un krusa.

Braukšanas apstākļi dienā uzlabosies, tomēr vietām austrumu novados tie vēl pasliktināsies.

Dienas gaitā dienvidrietumu vējš pierims, bet pēcpusdienā Kurzemē un vakarā arī citviet valstī pastiprināsies rietumu vējš, Dienvidkurzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 23 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs no aptuveni nulle grādiem valsts austrumos līdz +9 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē.

Rīgā palaikam līs, brīžiem iespējams slapjš sniegs, krusa un stipri nokrišņi, var nodārdēt pērkons. Dienvidrietumu vējš kļūs lēns, savukārt vakarā gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +4 grādiem.

Laikapstākļus nosaka liels ciklons, tā centrālā daļa no ziemeļiem tuvojas Igaunijai. Atmosfēras spiediens Latvijas ziemeļrietumos pazeminājies līdz aptuveni 990 hektopaskāliem jūras līmenī, gaidāma tālāka spiediena krišanās.

Foto: Piesnigusī Rīga ceturtdienas rītā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu