Trešdienas rītā dažviet Latvijā stiprs sals

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Trešdienas rītā Latgalē, Sēlijā un vietām Vidzemē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -11..-15 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Minētajos reģionos debesis ir lielākoties skaidras. Pārējā valstī ir vairāk mākoņu, gaisa temperatūra -3..-8 grādi. Vietām Dienvidkurzemes piekrastē snieg.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem pēdējā diennaktī visvairāk snidzis Liepājā, kur sniega sega kļuva par 17 centimetriem biezāka. Valsts lielāko daļu klāj 5-19 centimetrus bieza sniega kārta, vietām Zemgalē un piekrastē tā ir plānāka, bet Līvānu novada Rožupē sniega dziļums sasniedz 21 centimetru.

Pārsvarā pūš lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Vietām var veidoties migla un sarma.

Rīgā agrā rītā mākoņains laiks, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš trīs četri metri sekundē, gaisa temperatūra aptuveni -5 grādi.

Trešdien daudzviet Latvijā caur mākoņiem spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Dienvidkurzemes piekrastē vēl iespējama stipra snigšana, savukārt pēcpusdienā plaša nokrišņu zona Latviju sasniegs no dienvidaustrumiem - sāks snigt Latgalē un Sēlijā, vietām snigs stipri un nedaudz putinās.

Vēlāk vakarā un ceturtdien teju visā Latvijā ilgstoši snigs, tādēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzeltenās un oranžās pakāpes brīdinājumus. Līdz piektdienai vietām būs uzsniguši vairāk nekā 15 centimetri svaiga sniega.

Trešdien pūtīs lēns vējš, Latgalē - mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs -3..-7 grādi, Kurzemē vietām -1 grāds.

Rīgā trešdien uzspīdēs saule un līdz vakaram nav gaidāmi nokrišņi. Pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz -4 grādiem.

Ciklons no Ukrainas virzās uz ziemeļiem, ceturtdien un piektdien tas nonāks Baltijas valstīs. Atmosfēras spiediens Latvijā 1003-1008 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -5,0 grādiem Alūksnē līdz +1,0 grādam Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.novembrī bija +23 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -24 grādi kalnos Norvēģijas dienvidu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu