Ceturtdien turpinās snigt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Ceturtdienas rītā Latvijas lielākajā daļā turpinās nokrišņi, vietām snieg stipri, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Dziļākā sniega sega novērojumu stacijās piecos rītā bija 26-27 centimetri Latgalē - Dagdā, Krāslavas novada Piedrujā un Līvānu novada Rožupē. Vairāk nekā 20 centimetrus bieza sniega kārta izveidojusies arī citviet valsts austrumu un centrālajā daļā.

Kopš trešdienas vakara sniega biezums visvairāk - par 11-14 centimetriem - pieaudzis Daugavgrīvā, Rīgas centrā, Ogresgalā un Bauskā. Savukārt Kurzemes dienvidrietumu daļā tikpat kā nav snidzis.

Debesis apmākušās. Pūš lēns vējš, galvenokārt no ziemeļrietumiem, Kurzemē ir arī bezvējš. Gaisa temperatūra -4..-8 grādi, Rīgas līča Kurzemes piekrastē -2..-3 grādi.

Rīgā apmācies un sniegots rīts, pūš lēns ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra -5..-6 grādi. Sniega segas biezums plkst.5 bija 15 centimetri Daugavgrīvas novērojumu stacijā un 21 centimetrs pilsētas centrā.

Ceturtdien Latvijā turpinās snigt, valsts lielākajā daļā nokrišņu būs mazāk nekā aizvadītajā naktī, savukārt vietām Kurzemē snigs stiprāk, prognozē sinoptiķi.

Debesis saglabāsies apmākušās. Vējš pārsvarā būs lēns, dominēs rietumu vējš, kas pāries dienvidrietumu vējā.

Maksimālā gaisa temperatūra būs 0..-5 grādi, dažviet Kurzemes piekrastē termometra stabiņš var pakāpties nedaudz virs nulles.

Arī Rīgā novembra pēdējā dienā ilgstoši snigs, bet ne tik stipri kā naktī. Pūtīs lēns vējš, tas iegriezīsies no dienvidrietumiem. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 998 hektopaskāliem Latgales austrumos līdz 1005 hektopaskāliem Kurzemē.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -6,6 grādiem Rēzeknē līdz -0,6 grādiem Kolkā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.novembrī bija +25 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -20 grādi Krievijā un kalnos Norvēģijas dienvidu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu