Decembra pirmajā dienā sniega sega Latvijā sasniedz pat 30 centimetrus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Decembra pirmajā rītā valsts centrālo un austrumu daļu klāj līdz 30 centimetriem (cm) bieza sniega kārta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

30 cm sniega piecos rītā bija novērojumu stacijā "Sīļi", Līvānu novada Rožupē, par centimetru mazāk - "Lielpečos", netālu no Ogres novada Ogresgala. 28 cm dziļš sniegs sedza Dagdu un Piedruju Krāslavas novadā, savukārt Skrīveros un Siguldā plkst.5 bija attiecīgi 27 un 26 cm sniega.

25 cm bieza sniega sega reģistrēta Alūksnē, Kalnciemā, Rēzeknē un Zosēnos. Teju visu Latgali, Sēliju un Vidzemi klāj vismaz 20 cm sniega, tikpat bieza sniega kārta ir Rucavā, bet Kurzemes un Zemgales lielākajā daļā zemi sedz 8-16 cm sniega.

Pirms gada decembrī vietām valstī bija vēl vairāk sniega, 2022.gada 12.decembrī Kuldīgā sniega dziļums sasniedza 55 centimetrus.

Piektdienas rītā daudzviet Latvijā turpina snigt, vairāk nokrišņu ir Vidzemē. Debesis lielākoties apmākušās. Pārsvarā saglabājas lēns vējš.

Gaisa temperatūra plkst.5 atbilstoši LVĢMC datiem bija no +0,2 grādiem Rucavā līdz -8,1 grādam Ainažos.

Rīgā apmācies laiks, nedaudz snieg, pūš lēns dienvidu vējš, gaisa temperatūra -3 grādi. Sniega biezums novērojumu stacijās Daugavgrīvā un pilsētas centrā ir 23-24 cm.

Piektdien daudzviet Latvijā gaidāms neliels sniegs, bet vietām - galvenokārt Vidzemē - snigs spēcīgi, prognozē sinoptiķi.

Saule uzspīdēs tikai vietām valstī, gaišākā diena gaidāma Kurzemē. Vējš pārsvarā būs lēns.

Maksimālā gaisa temperatūra +1..-4 grādi, Vidzemes ziemeļos līdz -6 grādiem.

Rīgā decembra pirmā diena gaidāma mākoņaina, brīžiem snigs. Pūtīs lēns dienvidu vējš, bet vakarā - ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra pietuvosies nulles atzīmei.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens 997-1002 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -5,9 grādiem Rēzeknē līdz +2,8 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.novembrī bija +26 grādi Spānijas dienvidaustrumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -31 grāds Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu