Sniegs un sals turpināsies arī nākamnedēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Nākamnedēļ Latvijā turpināsies ziemai atbilstoši laikapstākļi. Sagaidāms, ka snigs mazāk nekā novembra izskaņā, bet gaisa temperatūra brīžiem pazemināsies, prognozē sinoptiķi.

Šīs nedēļas nogalē debesis palaikam skaidrosies un vietām nedaudz īslaicīgi snigs, bet dažviet piekrastē, galvenokārt Kurzemes piekrastē, snigs stiprāk. Pūtīs lēns vējš. Gaisa temperatūra nakts un rīta stundās pazemināsies līdz -3..-9 grādiem, vietām, kur izklīdīs mākoņi, gaidāms aukstums līdz -14 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra sestdien būs 0..-5 grādi, valsts austrumu pusē līdz -7 grādiem, svētdien - par diviem grādiem zemāka.

Nākamās nedēļas sākumā gaidāms lēns vējš no jūras, tas atnesīs vairāk sniega mākoņu, vietām nokrišņi būs stipri. Paredzams, ka no nedēļas vidus valdošais būs austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas var sagādāt aukstāku gaisu no Krievijas, kur pastiprināsies anticiklons un sals.

Rietumeiropā no nākamās nedēļas otrās puses gaidāma Atlantijas ciklonu aktivizēšanās - Eiropas rietumos laiks kļūs lietaināks, siltāks un vējaināks. Nav izslēgta iespēja, ka siltais un mitrais gaiss vēlāk sasniegs arī Baltijas valstis, tomēr pašreizējās prognozes liecina, ka laikapstākļus Latvijā vairāk ietekmēs Krievijas anticiklons. Tā ietekmē iespējams sauss un auksts laiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu