Pirmajā adventē vietām uzspīdēs saule; tuvākajās dienās sals pastiprināsies

CopyLinkedIn Draugiem X
Distanču slēpošanas trase Uzvaras parkā.
Distanču slēpošanas trase Uzvaras parkā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Svētdien, Pirmajā adventē, starp mākoņiem brīžiem uzspīdēs saule, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Lai arī naktī laiks būs mākoņains un debesis skaidrosies tikai vietām, šonakt nokrišņu būs maz un snigs tikai dažviet snigs. Vēl aizvien sniega dēļ atsevišķi autoceļu posmi var būt slideni, mazākas nozīmēs ceļi, kuri nav tīrīti - pat grūtāk izbraucami.

Naktī pūtīs lēns vējš, līdz ar to vietām veidosies migla. Termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā noslīdēs līdz -8…-13 grādu atzīmei, vienīgi vietām Kurzemes piekrastē nebūs aukstāks par -3…-8 grādiem.

Galvaspilsētā nakts aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem. Debesīm brīžiem skaidrojoties un pūšot lēnam vējam, gaiss atdzisīs līdz -8…-9 grādiem, piepilsētā temperatūra būs vēl par dažiem grādiem zemāka.

Tikmēr svētdien, Pirmajā adventē, brīžiem starp mākoņiem uzspīdēs saule. Vietām rietumu un centrālajos rajonos palaikam snigs. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra būs -4…-8 grādu robežās, savukārt jūras piekrastē -2…-4 grādi.

Rīgā debesis brīžiem skaidrosies, bet palaikam iespējams arī sniegs. Vējš būs lēns, gaisa temperatūra -5…-7 grādu robežās.

Kā vēsta lsm.lv, nākamnedēļ Latvijā sals pastiprināsies, bet siltāks varētu kļūt pēc 8. decembra.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē sals pastiprināsies vēl vairāk - naktīs vietām Latvijas austrumos temperatūra noslīdēs pat zem -20 grādu atzīmes, brīžiem snigs, biežāk un stiprāk piekrastē. Nedēļas otrajā pusē sals sāks mazināties.

Pašreizējās prognozes rāda, ka pēc 8. decembra mūsu reģionā varētu ieplūst siltāka gaisa masa no Rietumeiropas, kas, visticamāk, sākotnēji ierastos ar sniegu vai pat puteni, kas pārietu slapjdraņķī un atkusnī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu