Pirmdien Latvijā daudzviet stipri snigs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Pirmdienas rītā mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, vietām snieg un lielākais sals valda valsts ziemeļaustrumos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem gaisa temperatūra piecos rītā bija no -1,3 grādiem Ventspilī līdz -12,1 grādam Alūksnē.

Dažviet Kurzemē un Vidzemē snieg spēcīgi. Sniega segas biezums valsts lielākajā daļā ir 16-27 centimetri, vietām Kurzemē, Zemgalē un Vidzemes piekrastē sniega sega ir plānāka.

Pūš lēns vējš, Kurzemes rietumkrastā - arī mērens ziemeļrietumu vējš.

Rīgā mākoņainas debesis, iespējams īslaicīgs sniegs. Pūš lēns vējš, gaisa temperatūra -5..-7 grādi. Sniega segas biezums 22 centimetri Daugavgrīvā un 24 centimetri pilsētas centrā. 

Pirmdien Latvijas lielākajā daļā brīžiem gaidāms sniegs, vietām Kurzemē un Vidzemē snigs stipri, prognozē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Kurzemē un Vidzemē izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par stipru snigšanu - gaidāms, ka dienas laikā vietām Kurzemē un Vidzemē sniega segas biezums palielināsies par 5-8 centimetriem. Redzamība snigšanas laikā samazināsies līdz 500-1000 metriem, ceļi būs slideni.

Daudzviet valstī starp mākoņiem uzspīdēs saule. Vējš galvenokārt lēni pūtīs no rietumiem, piekrastē gaidāms arī mērens ziemeļrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no -7 grādiem dažviet Ziemeļvidzemē līdz +1 grādam vietām piekrastē.

Rīgā tikai dažbrīd gaidāms sniegs, debesis palaikam skaidrosies. Pūtīs lēns rietumu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -2..-3 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1012-1014 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -7,9 grādiem Rēzeknē līdz +0,6 grādiem Kolkā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.decembrī bija +23 grādi Grieķijā un +24 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -33 grādi Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu