Kādi laikapstākļi gaidāmi trešdien?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Trešdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks, kas dažviet skaidrojas, un vietām valstī mazliet snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem sniega biezums valsts lielākajā daļā ir 8-22 centimetri, vietām Vidzemē un Latgalē saglabājas 23-26 centimetrus dziļš sniegs, Siguldā zemi sedz 29 centimetri sniega.

Pūš lēns dienvidaustrumu vējš. Vietām dūmaka. Gaisa temperatūra plkst.5 LVĢMC novērojumu tīklā bija no -2,2 grādiem Ventspilī līdz -10,4 grādiem Alūksnē.

Otrdienas vakarā un aizvadītās nakts pirmajā pusē vietām ziemeļaustrumu novados, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra bija noslīdējusi līdz -12..-15 grādiem.

Rīgā apmācies rīts, pūš lēns dienvidu vējš, gaisa temperatūra -4..-5 grādi.

Trešdien Latvijā nav gaidāmi būtiski nokrišņi - tikai vietām valstī mazliet snigs, prognozē sinoptiķi.

Dažviet uzspīdēs saule. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidaustrumiem. Gaisa temperatūra dienas vidū būs -3..-8 grādi.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks, bez ievērojamiem nokrišņiem. Pūšot nelielam dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā naktī - tā svārstīsies ap -5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 1023-1027 hektopaskāliem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -8,2 grādiem Alūksnē līdz +1,2 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.decembrī bija +22 grādi Grieķijas salās un +25 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -32 grādi Skandināvijā un -34 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu