Sals un bieža snigšana. Sinoptiķi informē par laikapstākļiem nākamnedēļ

TVNET/LETA
Papildināts 16:47, 14. janvāris, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: VOJTa Herout/Shutterstock

Nākamnedēļ Latvijā laikapstākļus galvenokārt ietekmēs vairāku ciklonu darbība - palaikam gaidāmi nokrišņi un brāzmains vējš, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Gan naktīs, gan dienās lielākajā daļā valsts teritorijas gaisa temperatūra būs zemāka par 0 grādiem.

Visas darba nedēļas garumā kādā no Latvijas daļām gaidāmi nokrišņi, dominējošais nokrišņu veids būs sniegs, taču nedēļas iesākumā dažviet, kur gaiss būs siltāks, būs novērojams arī slapjš sniegs. Snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta, bet ceļi - slideni, tādēļ LVĢMC aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem.

Nedēļas gaitā brīžiem pastiprināsies vējš, izteiktāk tas būs jūtams piekrastes rajonos, kur tas brāzmās varētu sasniegt ātrumu līdz pat 20 metriem sekundē.

Pirmdien mākoņi pilnībā aizklās debesis, visā valsts teritorijā atnesot nokrišņus - palaikam snigs, jūras piekrastes tuvumā gaidāms arī slapjš sniegs, bet lokāli iespējama pat atkala. Snigšanas rezultātā vietām būs novērojams neliels sniega segas pieaugums.

Pūtīs lēns vējš, vienīgi dienā jūras piekrastē, vējam iegriežoties no dienvidu puses, tas kļūs nedaudz stiprāks. Gaisa temperatūra naktī būs 0…-5 grādi, ziemeļaustrumu rajonos -6…-10 grādi, bet dienā +2…-4 grādu robežās.

Nedēļas vidū laikapstākļus Latvijā turpinās ietekmēs vairāku ciklonu darbība - brīžiem uzsnigs, vējš kļūs brāzmains un bieži mainīs virzienu. Otrdien tas galvenokārt pūtīs no ziemeļrietumiem, rietumiem, bet trešdien - no dienvidiem, dienvidrietumiem. Visstiprākais vējš būs piekrastes rajonos - gaidāms, ka tas brāzmās varētu sasniegs līdz pat 20 metriem sekundē.

Turpmāk virs Latvijas turpinās dominēt aukstā gaisa masa no ziemeļiem. Minimālā gaisa temperatūra nakts stundās lielākoties saglabāsies -4…-10 grādu robežās, vienīgi naktī uz trešdienu būs par dažiem grādiem aukstāks. Arī diennakts gaišajā laikā termometra stabiņš saglabāsies zem 0 grādu atzīmes, dažviet austrumos gaisam neiesilstot vairāk par -9 grādiem.

Arī nedēļas otrajā pusē laikapstākļi saglabāsies līdzīgi - vietām būs nokrišņi, brīžiem piekrastē vējš būs brāzmaināks un dienās gaiss neiesils vairāk par +1 grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu