Sestdien ūdens līmenis upēs pārsvarā pazeminājies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugava pie Pļaviņām
Daugava pie Pļaviņām Foto: Aizkraukles novada konts sociālajā platformā "Facebook"

Sestdien, 13. janvārī, ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā ir pazeminājies, vien atsevišķos upju posmos turpinās ūdenslīmeņa kāpums, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Patlaban turpinās ledus nostiprināšanās ūdenstilpēs. No ledus brīvajos ūdens laukumos veidojas ledus, iet vižņi, vietām veidojas ledus un vižņu sablīvējumi.

Ūdenslīmenis upēs pazeminājies ar intensitāti līdz 27 centimetriem (cm) diennaktī, vietām svārstījās dažu centimetru robežās.

Ūdenslīmenis Daugavā posmā no Daugavpils līdz Pļaviņām stabilizējies, un notiek lēna tā pazemināšanās. Ledus veidošanās ietekmē ūdenslīmenis par pusmetru paaugstinājies Daugavā pie Krāslavas, un tur ūdenslīmeņa kāpums turpinās.

Arī Gaujas vidustecē turpinās ledus veidošanās, pie Siguldas intensīvi iet vižņi, un tur ūdenslīmenis paaugstinājies par 36 cm, Amatā pie Melturiem un Vaidavā pie Apes ūdenslīmenis paaugstinājies par 5 līdz 11 cm, Ventā pie Kuldīgas - par 24 cm.

Lielākoties upēs ir izveidojusies ledus sega vai nepilna ledus sega, atsevišķos upju posmos gar krastiem ir piesalas un iet vižņi. Vairākos upju posmos izveidojušies ledus sablīvējumi.

LVĢMC brīdina, ka, turpinoties sala periodam, pakāpeniski samazināsies upju notece, vietām vēl iespējama ūdenslīmeņa paaugstināšanās ledus veidošanās ietekmē, bet kopumā ūdenslīmenis pazemināsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu